Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa scade in deschiderea sedintei de vineri

Bursa scade in deschiderea sedintei de vineri


Bursa a scazut usor in ultima zi a saptamanii, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile Erste Group Bank, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in prima ora, o depreciere de 0,25%.

La ora 10:50, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,38%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,45% sub inchiderea de joi.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,43%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,55% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,53%.

Actiunile Erste Group Bank au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 2.844.434 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 112,2000 lei, in crestere cu 0,18%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori