Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa scade cu 0,22% in deschiderea sedintei de miercuri

Bursa scade cu 0,22% in deschiderea sedintei de miercuri


Bursa a scazut usor in deschidere, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea, indicele general al pietei BET-C inregistrand o depreciere de 0,22%.

In primele 25 minute de la deschiderea sedintei de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu aproape 0,20%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,22% sub inchiderea de marti.

In acelasi timp, indicele extins BET-XT a coborat cu 0,12%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,11% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

De asemenea, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,11%.

Actiunile Fondul Proprietatea continua sa fie cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 174.985 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,6715 lei, in scadere cu 0,07%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 809 ori