Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Viena a primit unda verde pentru preluarea operatorului de piata din Ljubljana

Bursa din Viena a primit unda verde pentru preluarea operatorului de piata din Ljubljana

Bursa din Viena a primit acordul autoritatilor antitrust din Slovenia pentru preluarea pachetului de 81,01% din actiunile Bursei de Valori din Ljubljana, dupa ce castigase in iunie licitatia la care concurase si bursa greceasca Hellenic Exchanges, a anuntat, operatorul de piata austriac. "Salutam decizia autoritatilor slovene si in curand vom putea incepe colaborarea cu partenerii nostri sloveni", a declarat Heinrich Schaller, membru al comitetului director al Wiener Boerse AG.


Wiener Boerse a fost unul dintre cei doi finalisti ai licitatiei pentru preluarea Ljubljana Stock Exchange (LJSE), alaturi de operatorul bursier din Grecia, Hellenic Exchanges Holding.


"Un exemplu de masura eficienta ce poate fi implementata rapid este conectarea Bursei de Valori din Ljubljana la reteaua de furnizori de date a Bursei de Valori din Viena (Budapesta, Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka)", a adaugat Heinrich Schaller.


Pe langa participatia pe care o detine la Bursa de Valori din Ljubljana, Bursa din Viena detine, impreuna cu Oesterreichische Kontrollbank, si un procent de 68,8% din Bursa de Valori din Budapesta.


In plus, Bursa din Viena are o serie de intelegeri de cooperare cu alte burse din regiunea Europei Centrale si de Sud Est, printre care si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), concentrandu-se in principal pe zona indicilor.


Wiener Boerse calculeaza in prezent 23 de indici nationali, regionali sau sectoriali in regiunile Europei Centrale si a Europei de Sud Est. 


Totodata, Bursa din Viena are in prezent 95 de furnizori de date printre clientii proprii, care asigura distributia pe scara larga a informatiilor financiare si a datelor legate de cotatii. La nivel mondial, datele Bursei din Viena sunt diseminate in timp real prin 29.000 terminale, din care 36% sunt in Marea Britanie , 24% in SUA, 10% in Germania si 6% din total in Austria.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori