Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Sibiu este aproape blocata, ca urmare a prabusirii cotatiilor la minimele admise

Bursa din Sibiu este aproape blocata, ca urmare a prabusirii cotatiilor la minimele admise

Bursa din Sibiu (Sibex) este deschisa, dar, practic, piata este aproape blocata, in conditiile in care se mai pot face doar putine tranzactii cu derivate la preturile minime admise,a declarat Darius Cipariu, director adjunct al Sibex.

Tot astazi, BVB a luat decizia prelungirii perioadei de predeschidere a sedintei pana la ora 16.00, ca urmare a prabusirii burselor international.

"Atata timp cat nu este inchisa Bursa de Valori Bucuresti (BVB), adica sa scrie negru pe alb ca este inchisa, la noi piata este deschisa. Insa practic piata este blocata aproape de tot, in conditiile in care preturile sunt in minimele admise pe ziua de azi, si foarte rar se mai fac tranzactii. Din cand in cand isi mai marcheaza investitorii din pozitii in piata", a mai spus Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex.


Variatia maxima admisa pe cele mai lichide dintre derivatele de la Sibex, adica cele pe actiunile SIF Moldova si SIF Oltenia, este de plus-minus 0,18 lei.


"Daca inchidem si suspendam derivatele pe actiuni, ma gandesc ca nu rezolvam mare lucru, adica mai jos de variatia asta nu se pot duce, dar cel putin cei care doresc sa-si inchida din pozitii in nivelele astea minime pot s-o faca in timpul zilei", a explicat Cipariu.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori