Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Sibiu conteaza pe liberalizare, dar si pe fuziunea cu BVB

Bursa din Sibiu conteaza pe liberalizare, dar si pe fuziunea cu BVB

Liberalizarea contului de capital, respectiv asigurarea accesului nerezidentilor la depozitele pe termen scurt in lei, precum si fuziunea cu BVB vor stimula lichiditatea Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu."O data cu intrarea in tara a unor insemnate fonduri, fie speculative, fie cu un orizont de investire mai lung, acestea vor fi utilizate pentru realizarea a numeroase plasamente si, mai devreme sau mai tarziu, vor fi schimbate in modeda nationala sau vor parasi tara. In momentul in care se produc aceste fluxuri, volatilitatea pe piata valutara va creste.

Fie pentru cateva zile, fie pentru cateva saptamani, aceste tranzactii vor avea un impact serios asupra schimburilor valutare", a Theodor Ancuta, presedintele BMFMS. El a adaugat ca, pentru a preintampina si atenua aceste socuri, companiile cu activitati de import si export nu vor avea la indemana un instrument mai eficient decat instrumentele financiare derivate.

Presedintele Bursei sibiene a continuat spunand ca in aceste conditii "asteptam ca liberalizarea contului de capital sa atraga dupa sine cresterea lichiditatii la bursa noastra".

Pe de alta parte, un alt factor care va determina cresterea lichiditatii pe piata instrumentelor financiare derivate va fi, potrivit lui Ancuta, fuziunea BMFMS cu BVB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori