Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa deschide sedinta de joi in scadere usoara

Bursa deschide sedinta de joi in scadere usoara


Bursa de Valori a scazut usor, cu 0,28%, in primele minute de tranzactionare, pe un rulaj foarte redus, scadere data de indicele general al pietei BET-C, piata fiind dominata de tranzactiile cu actiunile Erste Group Bank si SIF Banat Crisana.

La ora 10:40, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,45%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,09% sub inchiderea de miercuri.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,38%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,23% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,22%.

Cele mai lichide titluri au fost actiunile Erste Group Bank, cu tranzactii de 94.432 lei, ultimul pret inregistrand o crestere de 1,37%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 744 ori