Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa deschide pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri

Bursa deschide pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele minute, o apreciere cu 0,24%.

Miercuri, la ora 10:20, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,21%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,29% peste nivelul din sedinta precedenta.

In acelasi timp, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,23%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,46% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, in timp ce BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

De asemenea, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,17%, fiind cotat la 27.093 puncte.

Actiunile Erste Group Bank au fost cele mai lichide din piata, cu tranzactii in valoare de 812.715 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 113,3000 lei, in crestere cu 3,90%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 985 ori