Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa deschide in scadere usoara prima sedinta de tranzationare a saptamanii

Bursa deschide in scadere usoara prima sedinta de tranzationare a saptamanii


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in scadere prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele 45 minute, o depreciere de 0,16%.

La ora 10:45, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,35%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,33% sub inchiderea de vineri.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,07%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,01% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,53%.

Actiunile S.N.T.G.N. Transgaz au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 20.481 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 190,0000 lei, in scadere cu 0,78%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 858 ori