Bursa da liber la vanzarile in lipsa

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 11:24
1086 citiri
Bursa da liber la vanzarile in lipsa

Vanzarile in lipsa se vor aplica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) doar pe un grup de actiuni lichide, in prima faza, odata ce CNVM va aviza modificarile aduse codului Depozitarului Central, care vizeaza imprumuturile de actiuni, a spus, pentru NewsIn, Stere Farmache, presedintele BVB.

"Dupa ce imprumutul de actiuni va trece de CNVM, Bursa nu va trebui decat sa stabileasca pe ce actiuni va permite short selling-ul (vanzarile in lipsa)", explica Farmache.

In acelasi timp, Stere Farmache este increzator ca vanzarile in lipsa vor fi introduse cat de curand la BVB, in conditiile in care autorizarea acestor tehnici de tranzactionare de catre doua institutii (BNR si Depozitarul Central) impune o anumita presiune si asupra CNVM.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat recent modificarile aduse codului Depozitarului Central, care vizau imprumuturile de actiuni, ultimul pas in implementarea acestor instrumente fiind aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), declara, pentru NewsIn, Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.

Vanzarea in lipsa (short selling) reprezinta o tehnica de tranzactionare prin care investitorul vinde titluri de valoare, bunuri sau devize pe care nu le detine si care, de obicei, sunt imprumutate de la broker sau de la un alt investitor.

Vanzatorul mizeaza pe o scadere a pietei, astfel incat sa poata cumpara ulterior titlurile la un pret mai mic si sa obtina profit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bvb, #vanzari, #actiuni, #cnvm, #iprumuturi , #stiri BVB