Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa creste cu 0,37% in debutul sedintei de marti

Bursa creste cu 0,37% in debutul sedintei de marti


Bursa de Valori Bucuresti a deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea, indicele general al pietei BET-C inregistrand o apreciere de 0,37%.

Indicele BET-FI al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea
a consemnat o crestere de 0,82%, iar indicele principal BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in urcare cu 0,44%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT s-a plasat cu 0,54% peste nivelul sedintei precedente iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie si utilitati s-a apreciat cu 0,38%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a urcat cu 0,62% peste inchiderea de luni.

Marti, actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 795.956 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,6470 lei, in urcare cu 0,70%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 875 ori