Bursa a inchis pe verde sedinta de tranzactionare

Joi, 27 Iunie 2013, ora 17:55
1310 citiri
Bursa a inchis pe verde sedinta de tranzactionare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis in crestere sedinta de tranzactionare de joi, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in ultimele 15 minute, o apreciere de 1,05%.

La finalul sedintei, actiunile Fondului Proprietatea au crescut cu 1,61%, fiind cotate la 0,63 lei. Operatiunile cu aceste titluri au cumulat 4 milioane lei.

De asemenea si actiunile Banci Transilvania erau in crestere cu 0,81%, aceste fiind cotate la un pret de 1,24 lei, iar operatiunile au insumat 1,17 milioane lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat ziua in crestere cu 1,13%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,92% peste nivelul de miercuri.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a plasat cu 0,71% peste ziua anterioara.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,89%, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,24%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta tranzactionare, #indicele general BET C, #bursa de valori , #stiri BVB