Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri

Bursa a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri


Bursa de Valori Bucuresti a crescut cu 0,87% in prima parte a sedintei de tranzactionare de miercuri, pe o lichiditate sustinuta de actiunile Fondului Proprietatea.

La ora 11:30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,88%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,64% peste inchiderea de marti.

In acelasi timp, indicele extins BET-XT a cresut cu 0,78%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,85% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, in timp ce BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

De asemenea, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,79%, fiind cotat la 26.718,68 puncte.

Actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 5.021.783 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,7350 lei, in crestere cu 1,66%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 867 ori