Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa a avansat cu 0,21% in primele minute de tranzactionare

Bursa a avansat cu 0,21% in primele minute de tranzactionare


Bursa de la Bucuresti a crescut in primele minute de tranzactionare, pe o lichiditate sustinuta de actiunile Fondului Proprietatea si OMV Petrom, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele 25 minute, o apreciere de 0,21%.

La ora 10:25 indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,19%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,43% peste inchiderea de miercuri.

De asemenea, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,18%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,12 % peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,16%.

Actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu tranzactii in primele minute in valoare de 68.422 lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,6800 de lei, in scadere cu 0,22%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori