Brokerii au un nou sef

Luni, 06 Februarie 2006, ora 10:08
963 citiri

Brokerii au ales un nou presedinte al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM), in persoana lui Dan Paul, in prezent presedinte al SSIF Finaco Securities SA.Dan Paul a declarat ca principalele obiective, in calitate de presedinte al ANSVM, vor fi, implicarea activa a Asociatiei la procesul de emitere de reglementari, standardizarea operatiunilor si documentatiei intermediarilor si elaborarea unui cod de etica si deontologie profesionala a intermediarilor, agreat si adoptat de intreaga comunitate.

Conform Statutului Bursei de Valori Bucuresti, presedintele ANSVM este membru de drept in Consiliul de Administratie al BVB. Acest fapt creeaza conditiile elaborarii unei strategii comune in ceea ce priveste dezvoltarea pietei de capital.

De asemenea, exista si un nou Consiliu Director, din care fac parte Nicolae Ghergus, Mihaela Neagu, Vergil Popescu si Septimiu Stoica. Membrii supleanti desemnati sunt Elena Cismaru, Robert Boran si Christian Matei.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale ANSVM, fara a fi adoptate insa, au mai figurat schimbarea statutului Asociatiei, in sensul modificarii denumirii din ANSVM in Asociatia Brokerilor si modificarea mandatului membrilor Consiliului Director de la doi la patru ani.

In schimb, a fost adoptata eliminarea prevederii potrivit careia orice "hotarare de modificare a Statutului Asociatiei se adopta cu votul a 3/4 din numarul membrilor prezenti si reprezentati, cu conditia ca acesta sa nu fie mai mic de jumatate plus unu din numarul membrilor titulari ai Asociatiei", aplicandu-se cvorumul general.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI