Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BET-FI urca cu 10%, la maximul anului

BET-FI urca cu 10%, la maximul anului

Indicele sectorului SIF a urcat cu 10,15%, in prima jumatate a sedintei Bursei de Valori Bucuresti, ajungand la 20.033,37 puncte, nivel nemaiatins in 2009, dupa ce Consiliul Legislativ a avizat proiectul de lege privind ridicarea pregului de detinere de 1% la SIF-uri, informeaza NewsIn.

Ulterior, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi pentru a fi dezbatut de Parlament.

Astfel, vineri dimineata, actiunile SIF Oltenia (SIF5) erau cele mai lichide din piata, avand un rulaj de 8,51 milioane lei si se scumpeau cu 5,85%, la 0,995 lei, in vreme ce titlurile SIF Moldova (SIF2) avansau cu 9,38%, la 0,875 lei, pe fondul unor schimburi de 4,49 milioane lei.

Pretul titlurilor SIF Transilvania (SIF3) urcase cu 7,3%, la 0,50 lei, pe o lichiditate de 2,51 milioane lei, iar actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) se apreciau cu 9,34%, la 0,995 lei, in urma unor tranzactii de 2,08 milioane lei. Schimburile cu actiuni SIF Muntenia (SIF4) totalizau 1,99 milioane lei, iar titlurile se scumpeau cu 7,03%, la 0,685 lei.

Celelalte actiuni din piata, tranzactionate la Bursa, inregistrau o crestere medie de peste 2%.

Avizarea Consiliul Legislativ este o procedura normala, derulata inaintea intrarii proiectelor de lege in dezbaterea Parlamentului.

Avizul Consiliului urmareste conformitatea proiectului de lege cu intreg sistemul normativ, pentru a nu intra in contradictie cu alte norme preexistente.

Luna trecuta, mai muti senatori si deputati, in frunte cu Ovidiu Marian au redactat o propunere legislativa pentru ridicarea pragului de detinere de 1% la societatile de investitii financiare (SIF).

Propunerea vine in contextul in care, tot luna trecuta, Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate cu privire la pragul de detinere de 1% din capitalul societatilor de investitii financiare, dupa ce decizia fusese amanata la termenele din 2 iunie, 16 iunie si 7 iulie.

Firma Comrimet, unul dintre actionarii SIF Oltenia, a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri, in cadrul unui proces pe care il avea cu societatea de investitii, judecat la Tribunalul Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 905 ori
Citeste mai multe desprebet fi indici sector bursa bvb prag