AVAS vrea sa infiinteze un SIF pentru administrarea detinerilor sale, cu un capital de 30 mil. euro

Joi, 19 Februarie 2009, ora 11:29
1041 citiri
AVAS vrea sa infiinteze un SIF pentru administrarea detinerilor sale, cu un capital de 30 mil. euro

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu incaseaza dividende de la cele 376 de pachete minoritare pe care detine, iar costurile de administrare sunt uriase, de aceea vrea sa infiinteze un SIF care sa fie listat la bursa, a declarat astazi presedintele AVAS , Mircea Ursache.

"Vrem sa facem un SIF, pe care il vom lista la Bursa de Valori Bucuresti imediat ce demersurile demarate vor fi finalizate, iar capitalul social initial va fi de 30 milioane euro. In perioada urmatoare vom stabili ce politica de investitii va avea si de cine va fi administrat", a mai spus Ursache.

El a subliniat ca, dupa ce infiintarea societatii de investitii financiare (SIF) va fi autorizata de forurile decizionale ale AVAS, va trimite un memorandum pentru autorizarea societatii financiare de investitii catre Guvern. In prezent, AVAS detine pachete minoritare de actiuni la 376 de societati comerciale, din care la 34 societatea are participatii cuprinse intre 33% si 50%, la 95 - intre 10% si 35%, iar la 247 detinerea AVAS este de sub 10%.

Totodata, AVAS mai detine pachete majoritare de actiuni la 36 de societati comerciale. Portofoliul privatizabil al AVAS este de 412 societati comerciale, cu un capital social total detinut de 3.232 milioane lei. La Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt listate in prezent actiunile a cinci societati de investitii financiare (SIF), care au in portofoliu si actiuni ale fostelor companii de stat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dividende, # bursa, # active , #stiri BVB