Antonescu la BVB: Pentru iesirea din criza sunt necesare miscarea si curajul banilor

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:41
1348 citiri
Antonescu la BVB: Pentru iesirea din criza sunt necesare miscarea si curajul banilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a deschis, joi, sedinta de tranzactionare a BVB, precizand ca pentru iesirea din criza sunt necesare "miscarea si curajul banilor", limpezimea gandirii si luciditarea deciziei politice, indemnand in final pe cei prezenti sa investeasca in finantarea campaniei sale. 

"Sunt bucuros sa fiu in acest loc al exactitatii si al sensibilitatii in raport cu realitatea. E un gest simbolic, prin care incerc si eu sa spun ca acum mai mult ca niciodata e momentul sa apasam pe butonul adevarului economic si sa sunam clopotelul trezirii la realitatea economica. Traim o perioada in care exista foarte multe confuzii intre rolul omului politic, rolul economistului, intreprinzatorului. O perioada in care, din pacate, animozitati, reactii viscerale contradictii, substiuie solutiile, iar replicile acopera lipsa de solutii. Sper sa fie o apasare de buton care sa poata deschide o alta perspectiva", a sustinut Antonescu.

El a mentionat ca rolul oamenilor politici este unul foarte clar in asemenea perioade, legat de "limpezimea gandirii" si "luciditatea deciziei".

"Raporturile intre cei care iau decizia politica si cei care joac la figurat pe marea piata a economiei ar trebui sa fie unele de actiune complementara, relatii bazate exclusiv pe rationalitate, iar deciziile politice ar trebui sa vina in intampinarea realitatii economice. In viitor tot cea ce poate face lumea politica, factorii de decizie, este sa vorbeasca si actioneze numai atunci cand trebuie si asa cum trebuie in sensul solutiilor. cred ca e nevoie de o lume in care polititicienii sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult, de o lume in care realitatile, legile si necesitatile economice, sa fie recunoscute si urmate de decizia politica", a spus Crin Antonescu.

Intrebat daca i se pare mai oportun sa investeasca sau sa economiseasca in acest moment, Antonescu a mentionat ca nu are atatia bani incat sa investeasca, precizand ca, in opinia sa, cea mai buna solutie pentru iesirea din criza o reprezinta "miscarea si curajul banilor".

Intrebat daca sunt necesare, in acest moment, masuri fiscale de neimpozitare a profitului din piata de capital, liderul PNL a declarat ca liberalii dintotdeauna au fost pentru "o politica activa de stimulare pe toate caile, inclusiv sau in primul rand fiscala, pentru toate tipurile de investitii".

Intrebat despre pozitia sa privind pragurile SIF-urilor, liberalul a mentionat ca in acest moment nu are dosarul acestei probleme ca sa dea un raspuns exact, mentionand ca nu crede ca este problema sa sa stabileasca pragurile la SIF-uri, in calitate de candidat la presedintie.

"Nu am discutat aceste lucruri in partid, in ultima vreme, si probabil ca economistii nostri au pareri, intotdeauna diferite, pentru caeconomistii sunt mai rai decat medicii, dupa cum bine stiti", a spus Antonescu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#antonescu, # sif, # bvb, # bani, # detinere, # prag, # investitii, # criza , #stiri BVB