Anca Dumitru si-a oficializat directoratul la BVB

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 14:54
1499 citiri
Anca Dumitru si-a oficializat directoratul la BVB

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat-o pe Anca Dumitru in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), incepand cu data de 16 ianuarie, a declarat Victor Stanila, purtatorul de cuvant al CNVM. Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.


Anca Dumitru a preluat functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.


"Doamna Anca Dumitru este persoana care va continua sa conduca operatiunile Bursei pe partea executiva. Deocamdata am luat aceasta decizie pe o perioada de 6 luni de zile, dupa care vom mai vedea", spunea Farmache in decembrie.


Farmache a renuntat la sefia BVB pentru a prelua functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank, unde are atributii legate de trezorerie, investment banking si institutia economistului sef.