Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anca Dumitru, BVB: criza politica prelungita va afecta increderea investitorilor

Anca Dumitru, BVB: criza politica prelungita va afecta increderea investitorilor

" In  momentul in care inca planeaza aceasta incertitudine care se rasfrange si asupra deciziilor la nivel macroeconomic, ne asteptam sa vedem o oarecare reticenta a investitorilor de a investi pe piata de capital" a declarat Anca Dumitru, General Manager al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru Bloombiz.ro.

Despre orientarea locala/regionala a BVB

Din punctul de vedere al strategiei Bursei, toate optiunile sunt deschise. Sunt luate in considerare de catre Consiliul de Administratie diverse optiuni de a colabora sub diverse forme cu mai multe burse atat din Vest cat si din Est.

Extinderea BVB in international, reprezinta o prioritate.

Avem memorandumuri de colaborare cu o serie de burse din Europa, atat din Sud-Vestul cat si in Nordul Europei. Colaboram deocamdata la nivel de parteneri cu cate o bursa.

Despre criza politica

Pe termen scurt nu au fost ecouri pe BVB, dar prelungirea unei stari de incertitudine va afecta si increderea investitorilor.

In  momentul in care inca planeaza aceasta incertitudine care se rasfrange si asupra deciziilor la nivel macroeconomic, ne asteptam sa vedem o oarecare reticenta a investitorilor de a investi pe piata de capital. 

Noi putem pune la dispozitia guvernului un  mecanism transparent si eficient pentru a vinde pachete de actiuni de 10 pana la 25% astfel incat guvernul sa obtina finantare si sa pastreze totusi controlul asupra companiilor respective.

Listarea Fondului Proprietatea

Ne dorim foarte mult sa putem oferi investitorilor posibilitatea de a cumpara si a vinde actiuni la Fondul Proprietatea.

Acesta reprezinta un obiectiv foarte important pentru piata noastra de capital si ochii sunt tintiti pe listarea Fondului Proprietatea daca va fi numai la Bucuresti sau si pe alta piata de capital, poate la Londra.

Interesul investitorilor institutionali international este foarte mare.

Vezi interviul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1727 ori
Citeste mai multe desprebvb bursa criza politica