Anca Dumitru a demisionat de la conducerea BVB

Joi, 26 August 2010, ora 19:33
1314 citiri
Anca Dumitru a demisionat de la conducerea BVB

Anca Dumitru a demisionat joi din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), iar functia va fi preluata din 27 septembrie de Valentin Ionescu, unul dintre brokerii care au participat la lansarea warranturilor pe actiunile Fondul Proprietatea la bursa de la Viena, potrivit Mediafax. 

Dumitru va mai fi director general pana in 27 septembrie, in perioada de preaviz. Ulterior, ea va fi director general adjunct al operatorului de piata.

"Eu am considerat ca am ocupat acest post interimar, iar acum, ca s-a ivit o persoana mai buna pentru conducerea BVB am renuntat la aceasta functie. Nu m-a obligat nimeni sa demisionez. Membrii Consiliului de Administratie au decis sa imi ofere postul de director general adjunct, iar eu am acceptat aceasta propunere", a declarat Dumitru pentru MEDIAFAX.

Valentin Ionescu are 38 ani si experienta atat pe piata de capital din Romania, cat si pe bursele din Praga si Viena.

El a lucrat la mai multe banci de investitii si companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s.

Momentan el are un contract cu Erste Group Viena. Ionescu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in dezvoltarea economica a companiei.

De asemenea, are studii in specializarea "Finante - Administrare de Portofoliu" prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in management bancar emisa de CODECS Romania.

"Este o onoare pentru mine functia de director general al BVB, dar in acelasi timp si o responsabilitate mare. Intreaga mea devenire profesionala a fost legata, in ultimii 15 ani, de piata de capital locala si in ultimii ani si de pietele regionale din Praga si Viena.

Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfasura sa pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel incat sa ajungem sa ne comparam cu bursele mari regionale, iar pe plan intern sa fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de alta parte pentru investitori, si nu in ultima instanta sa ne indeplinim rolul de finantare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu si lung", a declarat Ionescu intr-un comunicat transmis de BVB.

Presedintele CA al BVB, Stere Farmache, considera ca noul director general va conduce bursa de la Bucuresti intr-o noua etapa de dezvoltare. Anca Dumitru a preluat functia de director general al BVB la finele anului 2008, dupa ce Farmache a demisionat din pozitia respectiva, acesta ramanand insa presedinte al Consiliului de Administratie.

Dumitru si-a inceput activitatea in cadrul Bursei de Valori Bucuresti in 1995, ca expert in cadrul Departamentului Supraveghere, iar intre 1997 si 2005 a ocupat functia de director general al bursei electronice Rasdaq.

Dupa fuziunea pietei Rasdaq cu Bursa de Valori Bucuresti, in 2005, Dumitru a ocupat functia de director ATS, coordonand in continuare activitatea pietei Rasdaq. Farmache a fost primul director general al BVB, de la reinfiintarea acesteia in 1995. La inceputul anului trecut, el a preluat functia de prim-vicepresedinte la Alpha Bank. 

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#anca, #dumitru, #bvb, #demisie, #brokeri , #stiri BVB