Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alumil Industry va fi listata la Bursa la sfarsitul lunii februarie

Alumil Industry va fi listata la Bursa la sfarsitul lunii februarie

Compania Alumil Rom Industry va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sfarsitul lunii februarie sau la inceputul lunii martie 2007, a declarat Marian Dinu, directorul general al Alpha Finance Romania, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

"Operatiunea de decontare a subscrierii ofertei publice de vanzare de actiuni Alumil Rom Industry a fost incheiata la 31 ianuarie 2007. Toti intermediarii si-au numarat obligatiile efectuate pe baza subscrierii ofertei publice si nici unul dintre acestia nu a avut probleme. Obligatiile procesului de subscriere au fost achitate integral", a anuntat Stere Farmache presedintele BVB.

De asemenea, acesta a aratat ca oferta va fi raportata iar Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) va inregistra rezultatele, iar Bursa va acorda prioritate maxima dosarului Alumil.

"Asteptam ca CNVM sa inregistreze actiunea iar Alumil sa fie cotata la Bursa, speram sa nu mai existe impedimente si sa avem cat mai multi emitenti privati si nu fosti emitenti de stat", a declarat Dan Paul, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al BVB.

Compania Alumil a incheiat oferta publica initiala in vederea listrarii la BVB, dupa ce CNVM a suspendat de trei ori decontarea actiunilor alocate in cadrul ofertei. Motivul deciziei CNVM a constat in faptul ca printre cei care au subscris au existat persoane care nu au avut suficiente fonduri in raport cu subscrierea facuta.

Comisia a considerat necesara instituirea unor masuri asiguratorii pentru protectia investitorilor implicati in oferta publica primara initiala de vanzare de actiuni Alumil si a suspendat pe 20 decembrie, pentru o perioada de doua saptamani, decontarea actiunilor alocate in cadrul acestei operatiuni.

In plus, CNVM a amendat 17 brokeri si sapte societati de brokeraj cu o suma totala de 111.200 lei, in cazul ofertei publice de actiuni Alumil Rom Industry.

Alumil Rom Industry, cea mai mare companie din Romania in sectorul furnizarii si procesarii profilelor din aluminiu, a lansat pe 8 decembrie, la Bursa de Valori Bucuresti, o oferta publica de actiuni, in valoare de circa 8,4 milioane euro.

Oferta a fost intermediata de Alpha Finance Romania si s-a incheiat la data de 18 decembrie, fiind oferite 6,25 milioane actiuni noi, la pretul de vanzare de 4,60 lei. Cota de piata a companiei Alumil este de 38 la suta.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 821 ori