Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alegeri la Bursa de Valori Bucuresti

Alegeri la Bursa de Valori Bucuresti
Actionarii Bursei de Valori Bucuresti se intalnesc, in acest sfarsit de saptamana, la Sinaia, pentru a-si alege un consiliu de administratie si un presedinte.Adunarea Generala a Actionarilor va alege, pentru prima data in mod direct, presedintele CA, spre deosebire de alegerile anterioare, cand ocupantul postului era ales de membrii Consiliului de Administratie.
Bursa de Valori Bucuresti a devenit, anul trecut, societate pe actiuni, si a fuzionat cu bursa electronica RASDAQ, al 1 decembrie 2005. Capitalul social al BVB s-a majorat, in urma acestei tranzactii, cu peste 20 de miliarde de lei vechi, ajungand la peste 220 de miliarde. Si numarul actionarilor BVB a crescut in urma fuziunii, de la 67 la 71, dintre care
68 sunt SSIF-uri care opereaza pe pietele administrate de BVB.

Alegerile de la acest sfarsit de saptamana vor duce la formarea celui de al doilea Consiliu de Administratie al BVB, in cei peste zece ani de existenta. Presedintele Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, care isi va schimba numele in Asociatia Brokerilor, va deveni membru de drept in noul Consiliul de Administratie al BVB.BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 713 ori