Afacerile Prebet Aiud au sporit cu 28%

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 17:42
1679 citiri
Afacerile Prebet Aiud au sporit cu 28%

Producatorul de beton Prebet Aiud (PREB) a obtinut anul trecut un profit net de 2,43 milioane lei, in scadere cu 7,3% fata de cel din 2007, in timp ce afacerile sale au sporit cu 28%, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise ieri pietei Rasdaq.

In 2007, Prebet afisase un profit net de 2,62 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat anul trecut la 31,13 milioane lei (8,45 milioane euro), cu 28% peste nivelul din 2007, de 24,3 milioane lei.

Conducerea Prebet a convocat actionariatul, pentru data de 26 martie, pentru a discuta transferul companiei de pe piata Rasdaq la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si anularea unor actiuni subscrise dar neachitate, in cadrul unei majorari de capital anterioare.

Capitalul Prebet ar putea fi diminuat cu 2 milioane lei, prin anularea a 11,15 milioane actiuni, care au fost subscrise de asociatia salariatilor, PAS Prebet 98, insa nu au fost achitate. Astfel Prebet ar putea avea un capital social de 6,19 milioane lei, fata de cel ipotetic afisat dupa realizarea subscrierilor, de 8,2 milioane lei.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PREB. Compania are o valoare de piata de 10,3 milioane lei (2,7 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,63 lei, inregistrata in sedinta de tranzactionare de joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#afaceri, #profit, #castig, #aiud, #prebet , #stiri BVB