Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Erste ar putea fi listate la BVB

Actiunile Erste ar putea fi listate la BVB

Strategia la nivelul grupului Erste nu incurajeaza listarea la nivel local a subsidiarelor din grup, dar nu este exlusa intrarea titlurilor Erste la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat, joi, la The Money Channel, vicepresedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dan Bunea.

Intrebat de catre corespondentul TMC cu privire la o eventuala data cand vor fi listate actiunile BCR la Bursa deValori Bucuresti (BVB), Bunea a declarat ca in mod normal nu ar comenta acest subiect, dar a mentionat totusi ca "experienta grupului (n. r. Erste) a aratat pana acum un element de succes in listarea actiunilor grupului pe mai multe piete de valori".

Dan Bunea a refuzat de asemenea sa comenteze posibilitatea grupul Erste sa fie listat la BVB, in locul actiunilor BCR si a precizat doar ca "actiunile Erste sunt tranzactionate atat la Viena, cat si la Praga".

Contractul de privatizare prevede ca grupul austriac Erste va lista BCR in urmatorii trei ani de la preluare, adica pana in 2009.

Banca Comerciala Romana a obtinut un profit net consolidat de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro) in 2006, cel mai ridicat nivel din istoria grupului, cu 16,4% mai mare decat cel din anul anterior, pe fondul majorarii veniturilor din dobanzi ca urmare a cresterii creditarii.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la finalul anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si o cota de piata de 26,2%, fiind cea mai mare banca din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 9.900 de terminale de plata la comercianti (POS).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 654 ori