Actiunile BVB vor fi incluse in indicele ROTX din 19 septembrie

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 18:05
1400 citiri
Actiunile BVB vor fi incluse in indicele ROTX din 19 septembrie

Actiunile SC Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) vor fi incluse in noua structura a indicelui ROTX, ce va intra in vigoare incepand cu 19 septembrie 2011, iar BVB va avea o pondere de 1,95% in structura indicelui, se arata intr-un comunicat al Bursei, potrivit NewsIn.

"BVB va avea o pondere de 1,95% in structura indicelui, care cuprinde companii precum Fondul Proprietatea, BRD Group Soc-Gen, Erste Group Bank, OMV Petrom, Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, Biofarm, Azomures, Banca Comerciala Carpatica, Condmag si Dafora", se mai spune in comunicat.

Actiunile BVB au fost admise la tranzactionare pe propria piata reglementata pe data de 8 iunie 2010. De la momentul listarii sale, emitentul BVB a fost inclus intr-o serie de indici locali (BET, BET-XT, BET-C) si internationali (FTSE Mondovisione Exchanges, Dow Jones Global Exchanges).

ROTX, Romanian Traded Index, este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului si reflecta in timp real miscarea actiunilor 'blue chip' tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. Calculat in RON, EUR si USD, si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG), ROTX este proiectat ca un indice tranzactionabil si poate fi folosit ca activ suport pentru produse derivate si structurate. Indicele este detinut in co-proprietate de BVB si Bursa de Valori din Viena.

#actiuni bvb, #bvb, #indici, #fondul proprietatea , #stiri BVB