Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii BVB vor repartizarea intregului profit din 2008 sub forma de dividende

Actionarii BVB vor repartizarea intregului profit din 2008 sub forma de dividende

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat pana la aceasta ora trei puncte de pe ordinea de zi a adunarii generale, adica situatiile financiare aferente anului trecut, descarcarea de gestiune si repartizarea profitului, au declarat pentru NewsIn surse din conducerea BVB.

Astfel, actionarii vor primi un dividend brut de 1,3 lei/actiune, din profitul obtinut anul trecut, de 10,6 milioane lei, rezultat care este de aproape trei ori mai mic decat cel din 2007.

Propunerea conducerii BVB a fost de a distribui sub forma de dividende intregul profit din 2008.

De asemenea, actionarii isi vor alege un nou administrator, dupa ce Petru Prunea a fost nevoit sa paraseasca consiliul de administratie, in urma sanctionarii primite de la CNVM.

Pentru locul din conducerea Bursei s-a inscris Valerian Ionescu, seful directiei piete financiare din cadrul BCR, Vergil Popescu, vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, directorul general al casei de brokeraj IFB Finwest, Octavian Molnar, precum si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Petru Prunea a pierdut calitatea de membru in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de cinci ani, in urma unor nereguli descoperite la firma Broker Cluj, pe care o conducea.

Totodata, in AGA va fi dezbatuta si reviziurea in crestere a tintei de profit a BVB pentru acest an, de la 1,5 milioane lei, la 7,87 milioane lei, ca urmare a reducerii costurilor. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1122 ori
Citeste mai multe despreactionari bvb dividende profit