Actionarii BVB au aprobat listarea bursei pe propria piata in sase luni

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:37
993 citiri
Actionarii BVB au aprobat listarea bursei pe propria piata in sase luni

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, in cadrul adunarii generale de vineri, cu peste 90% din voturi listarea bursei pe propria piata in termen de sase luni, precum si modificarea actului constitutiv, transmite NewsIn.

In ce priveste propunerea de reducere a numarului de membri ai Consiliului de Administratie nu s-a luat deocamdata nicio decizie, voturile fiind in curs de numarare.

In ianuarie, conducerea BVB propusese actionarilor reducerea membrilor din consiliul de administratie de la 9 la 7, pentru o mai buna organizare.

Anul trecut, Bursa de Valori Bucuresti a obtinut un profit net de 6,8 milioane lei, in scadere cu 36% fata de nivelul din 2008, din cauza lichiditatii reduse pe piata de actiuni, in timp ce afacerile sale au insumat 12,5 milioane lei.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie de conducerea Bursei, institutia a atras in 2009 venituri totale de 22 milioane lei, cu 22% mai mici decat cele din 2008, de 28,3 milioane lei. De asemenea costurile operatorului de piata s-au redus pana la 14 milioane lei.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#actionarii, #bvb, #bursa, #listare , #stiri BVB