Actionarii au aprobat listarea Fondului Proprietatea la BVB

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 15:34
1378 citiri
Actionarii au aprobat listarea Fondului Proprietatea la BVB

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat luni numirea Franklin Templeton ca administrator al Fondului, cu 99,97% din voturi si tranzactionarea actiunilor FP la Bursa de Valori Bucuresti si pe alte piete internationale, cu 99,9% din voturi, precum si modificarea actului constitutiv.

Totodata, a fost decisa, cu 99,58% din voturi, rascumpararea a maxim 10% din actiunile Fondului, cu preturi intre 0,2-1,5 lei pe actiune.

Tot luni, actionarii Fondului Proprietatea (FP) au ales cu 98% din voturi, membrii Comitetului Reprezentantilor Fondului, care vor beneficia de o indemnizatie lunara de 9.000 de lei.

Cei cinci membri alesi sunt Corin Trandafir, Cristian Busu, Monica Maurer-George, Bogdan Alexandru Draghici si Sorin Mihai Mandrutescu.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost mereu amanat.

#bvb, #fp, #listare , #stiri BVB