0,9% din actiunile Erste ar putea fi vandute la bursa in 2011

Marti, 10 August 2010, ora 11:59
1011 citiri
0,9% din actiunile Erste ar putea fi vandute la bursa in 2011

Cinci banci de economii din Austria, la care Erste detine minim 20% din titluri, ar putea vinde la bursa pana in noiembrie 2011 actiuni reprezentand 0,9% din capitalul social al Erste, precizeaza Mediafax.

Cele cinci banci au primit luni aprobarea din partea Comitetului Executiv si Consiliului de Supraveghere ale Erste Group pentru a instraina o parte din actiunile Erste Group pe care bancile respective le detin.

Actiunile pot fi vandute prin intermediul bursei in perioada 16 august 2010 - 11 noiembrie 2011.

"Sapte banci de economii la care Erste Group Bank AG detine cel putin 20% din capitalul social sunt considerate in momentul de fata companii asociate in sensul sectiunilor 228 si 224 din Codul Comercial Austriac (UGB).

Ca atare, actiunile Erste Group detinute de aceste banci de economii sunt considerate actiuni de trezorerie in sensul sectiunii 65 din Legea Societatilor Comerciale pe Actiuni (AktG).

Ca urmare, tranzactionarea actiunilor Erste Group de catre aceste sapte banci de economii face in prezent obiectul unor cerinte imbunatatite de aprobare si informare", se spune intr-un raport al Erste transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Cele mai mari pachete de actiuni, de doua milioane de titluri si, respectiv, 1,01 milioane actiuni, sunt detinute de Karntner Sparkasse AG si, respectiv, Weinviertler Sparkasse AG.

Celelalte trei banci sunt Sparkasse Muhlviertel-West Bank AG (274.886 actiuni), Sparkasse Kremstal-Pyhrn AG (132.376 titluri) si Bankhaus Krentschker & Co Aktiengesellschaft (14.000 de actiuni).

Actiunile Erste sunt listate concomitent pe trei burse - Viena, Bucuresti si Praga.

Titlurile bancii austriece au fost listate la BVB in februarie 2008.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#actiuni, #erste, #banci, #bursa , #stiri BVB