BVB saluta ideea finantarii prin bursa a Hidroelectrica si Nuclearelectrica

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 11:01
1342 citiri
BVB saluta ideea finantarii prin bursa a Hidroelectrica si Nuclearelectrica

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) saluta initiativa Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) privind propunerea legislativa referitoare la strategia de vanzare a unor pachete de actiuni emise de Nuclearelectrica si Hidroelectrica, a anuntat joi BVB.

"Din punct de vedere tehnic si operational, BVB este pregatita sa desfasoare aceste oferte publice prin sistemul propriu. Pe langa influxul de capital atras, listarea la bursa va aduce un plus de guvernanta corporativa societatilor in cauza, care pentru actionarii lor se exprima printr-o eficientizare a managementului societatii si o dezvoltare sustinuta a afacerii", se arata in comunicat.

BVB considera oportun programul Guvernului pentru dezvoltarea pietei de capital, ca parghie importanta pentru dezvoltarea economiei nationale si isi reafirma intreaga disponibilitate de sprijin a Guvernului si Ministerului Economiei in procesul de derulare a ofertelor publice de vanzare a pachetelor de actiuni si de listare a societatilor din portofoliu.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a publicat pe site proiectele de hotarare pentru aprobarea strategiilor de vanzare a 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica prin metode specifice pietei de capital. Astfel, se aproba promovarea de catre cele doua societati a unor oferte publice primare de actiuni oferind spre subscriere, prin metode specifice pietei de capital, un pachet de actiuni nou emise rezultate urmare a unei majorari de capital social cu 10% din capitalul social existent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB Hidroelectrica, #BVB Nuclearelectrica, #tranzactie BVB , #Rezultate financiare