Actiunile Conpet vor fi tranzactionate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din 5 septembrie

Joi, 29 August 2013, ora 12:51
1684 citiri
Actiunile Conpet vor fi tranzactionate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din 5 septembrie

Compania nationala de transport al titeiului, Conpet, va fi listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 5 septembrie, in acest moment actiunile companiei fiind tranzactionate pe piata Rasdaq, a declarat joi Liviu Ilasi, director general al companiei.

"Devenim astfel jucatori intr-un ring unde nu ajung decat premiantii. Consider ca avem capabilitatea sa facem acest pas. De ce acum? Societatea noastra este solida si strategica pentru economia romaneasca si pentru piata petroliera. Avem proiecte care au nevoie de finantare, iar cea mai buna metoda pentru a atrage aceasta finantare este piata de capital", a precizat Ilasi.

El a amintit si avantajele legate de imbunatatirea imaginii unei companii tranzactionate la categoria I pe bursa.

"Daca esti acolo unde sunt marile companii, comportamentul este altul, este vorba despre transparenta si deschiderea catre piata si mass-media. Comportamentul managementului este cu totul altul. Presiunea listarii asupra managementului este benefic pentru rezultatele companiei", a continuat seful Conpet.

El se asteapta ca, imediat dupa listare, interesul investitorilor pentru actiunile companiei sa creasca.

"Se intampla pentru ca era absolut necesar. Este un moment istoric pentru Conpet", a mai spus Ilasi.

Acesta a adaugat ca transportatorii din sectorul gazelor si al electricitatii, respectiv Transgaz si Transelectrica, sunt deja listati la bursa, astfel ca era timpul ca si transportatorul de titei sa li se alature.

Conpet opereaza sistemul national de transport al titeiului, gazolinei si etanului lichid prin conducte. Ministerul Economiei detine 58,7% din actiunile companiei, Fondul Proprietatea are o participatie de 29,7%, iar 11,5% reprezinta pachetul tranzactionat pe bursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii Conpet BVB, #actiuni Conpet Bursa Valori, #categorie I Conpet BVB, #management Conpet , #Management