Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rulajul pietei de actiuni a BVB a crescut cu 28% in ultima saptamana

Rulajul pietei de actiuni a BVB a crescut cu 28% in ultima saptamana


Valoarea tranzactiilor cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-a cifrat in ultima saptamana la 100,95 milioane lei, in crestere cu 27,61 % fata de saptamana precedenta, potrivit casei de brokeraj Intercapital Invest.

Cele mai importante transferuri de actiuni au fost cu titlurile Fondul Proprietatea - 53,64 milioane lei, Banca Transilvania - 9.04 milioane lei, SIF1 Banat Crisana - 6,91 milioane lei, BRD - 4,95 milioane lei si SIF3 Transilvania - 3,93 milioane lei.

Tranzactiile speciale de actiuni au insumat 17,95 milioane lei, cele cu produse structurate - 7,68 milioane lei, tranzactiile cu obligatiuni - 900.000 lei, iar cele cu unitati de fond - 80.000 de lei.

Potrivit brokerilor de la Intercapital, cresterea lichiditatii pietei si aprecierea cotatiilor din ultima saptamana se datoreaza revenirii in piata a investitorilor dupa primele trei zile ale ofertei publice Nuclearelectrica (cand a fost oferit un discount de 8% fata de pretul final din oferta - n.r.), care au profitat de corectiile anterioare si au facut noi achizitii de actiuni la preturi mai reduse.

In ultima saptamana, indicii bursieri au inregistrat aprecieri, de la 0,84% in cazul ROTX pana la 4,6% pentru BET-FI, care arata evolutia cotatiilor SIF-urilor. Pe ansamblu, 34 de actiuni au inregistrat aprecieri, 23 au stagnat, iar 9 au suferit deprecieri ale cotatiilor.

Cel mai mult au crescut actiunile SIF Banat Crisana - 11,87% in ultima saptamana, iar cel mai sever au scazut actiunile Stirom - 10,38%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1108 ori
Citeste mai multe desprecrestere rulaj bursa rulaj bvb