Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica are in plan investitii de peste 4 miliarde de lei in urmatorii patru ani

Electrica are in plan investitii de peste 4 miliarde de lei in urmatorii patru ani


Electrica si-a planificat investitii de peste 4 miliarde de lei, in urmatorii patru ani, in modernizarea retelei de distributie a energiei electrice si va acorda dividende in proportie de 85% din profitul consolidat, a declarat, vineri, Ioan Rosca, directorul general al companiei, prezent la Londra la ceremonia de listare la bursa.

'Suntem lideri pe distributie si furnizare si intentionam sa ne pastram aceasta pozitie. Odata cu acest IPO, cu aceasta listare, avem oportunitatea sa ne indeplinim viziunea de a ajunge una dintre cele mai bune companii de distributie si furnizare de electricitate din Europa', a spus Rosca.

El a aratat ca planul companiei include investitii de 4 miliarde de euro in urmatorii patru ani, in conditiile in care Electrica beneficiaza de un profit reglementat de 8,52%.

'Avem oportunitatea de a ne sustine planul ambitios de investitii. Vrem sa investim foarte mult, mai mult de 4 miliarde de lei in urmatorii patru ani pentru a ne moderniza infrastructura, pentru a ne dezvolta reteaua, a implementa retelele si contorizarea inteligenta. Vedem astfel o buna oportunitate pentru a ne imbunatati eficienta. Vom beneficia de cadrul reglementat stabil, matur si propice pentru investitori, care ne asigura o rata de rentabilitate de 8,52%, ceea ce este foarte decent', a subliniat el.

Oficialul Electrica a mai spus ca dividendele acordate actionarilor vor echivala cu 85% din profit: 'Intentionam sa acordam dividende in proportie de 85% din profitul net consolidat, ceea ce este foarte important, si intentionam sa fim un model ca si companie de stat din punctul de vedere al guvernantei corporative'.

'Acest IPO este important nu doar pentru Electrica, ci si pentru Romania, pentru piata de capital romaneasca. Arata ca pietele financiare, investitorii, au incredere in economia romaneasca si cu siguranta vor sprijini Guvernul in urmatoarele privatizari', a adaugat Rosca.

Tranzactiile cu actiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora Romaniei, atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si la cea de la Londra.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1012 ori
Citeste mai multe despreelectrica bvb planuri electrica