Dividende consistente la E.ON, Deutsche Telekom si Bayer

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 16:23
1300 citiri
Dividende consistente la E.ON, Deutsche Telekom si Bayer

E.ON, Deutsche Telekom si Bayer ofera un randament al dividendului superior celui de 1.70% oferit de titlurile de stat germane cu o maturitate de 10 ani, iar adidas si SAP prezinta un nivel apropiat acestuia, potrivit notelor de actualizare a evaluarii companiilor realizate de analistii Tradeville dupa publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al treilea.

"Un dividend mare reprezinta un avantaj pentru investitorul pe termen lung pentru ca in perioadele de scadere a pietei, ii permite sa reinvesteasca la preturi mai mici si sa recupereze astfel mai repede pierderile", precizeaza analistii Tradeville, intr-un comunicat remis Business 24.

Rezultate adidas

Actiunea adidas ramane subevaluata fata de principalii competitori in ceea ce priveste multipli P/E, P/BV si P/S, potrivit raportului de analiza efectuat dupa publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al treilea din 2011. Cel mai scazut pret orientativ obtinut prin raportarea la cei trei multipli este de 276.97 lei/actiune.

Astfel, veniturile vor creste cu 12% fata de 2010 (fata de estimarea anterioara de +10%), in timp ce profitul net pe actiune este estimat sa fie cu 16% mai mare, 3.15 euro/actiune fata de 3.10 euro/actiune cat era estimat anterior (in 2010 EPS a fost 2.71 euro/actiune).

Rezultate E.ON

Rezultatele reevaluarii E.ON dupa publicarea datelor financiare realizate in trimestrul al treilea indica faptul ca actiunea este in continuare subevaluata fata de media sectorului de activitate in functie de multiplii P/BV, P/S si EV/EBITDA, in ciuda contextului nefavorabil prin care trece compania.

In ciuda cresterii vanzarilor de electricitate si de gaze naturale cu 20%, respectiv cu 30% ,indicatorii care masoara profitabilitatea operationala au scazut cu 53% (EBIT ajustat, indicator calculat de companie), iar profitul net s-a micsorat cu 70%.

Din cauza mediului economic nefavorabil, compania si-a modificat in scadere estimarile privind profitul net din 2011, acesta fiind previzionat intre 2.1 miliarde euro si 2.6 miliarde euro, cu aproape 70% mai mic decat anul trecut.

Indicatorul EBITDA ajustat este estimat intre 9.1 si 9.8 miliarde euro, in scadere fata de asteptarile de la inceputul anului care relevau un nivel intre 11.2 si 11.9 miliarde euro.

Rezultate Bayer

Actualizarea evaluarii pe baza multiplilor ulterioara raportarii aferente trimestrului al treilea ne-a condus la un pret teoretic calculat pe baza multiplului P/E de 19 mai mic decat cel anterior, insa compania se tranzactioneaza in continuare la multipli P/S de 1.05 si P/BV de 2.02 sub media sectorului.

Veniturile raportate, de 8.67 miliarde euro, au fost in linie cu asteptarile pietei, insa profitul net, de 642 milioane euro, a crescut de 2.3 ori comparativ cu T3 2010 si a depasit aceste asteptari.

Rezultate Deutsche Telekom

Veniturile raportate pentru aceasta perioada (43,742 milioane de euro, inclusiv T-Mobile USA si 32,788 milioane de euro excluzand subsidiara americana) sunt usor sub estimarile pietei, aducand rezultatul pe primele 9 luni la 74% din asteptarile pietei pentru anul 2011 de 44,312.62 milioane de euro.

Analistii Tradeville considera ca este foarte posibil ca vanzarile anuale ale Deutsche Telekom sa satisfaca asteptarile pietei, insa putin probabil ca ele sa fie intrecute, avand in vedere rezultatele publicate de companie dupa primele noua luni si luand in considerare faptul ca in ultimii patru ani veniturile din T4 au reprezentat circa 25% din veniturile anului.

Rezultate SAP

Veniturile raportate pentru T3 sunt in linie cu estimarile publice ale firmei (3,409 milioane de euro) aducand rezultatul pe primele 9 luni la 69.4% din asteptarile pietei pentru anul 2011 de 14,019 milioane de euro.

"Avand in vedere ca profitul la noua luni de 2,241 miioane de euro disponibil actionarilor ordinari reprezinta circa 70.5% din asteptarile pietei putem conchide ca, excluzand eventuale evenimente neasteptate, si profitul SAP pe anul 2011 ar trebui sa se afle in linie cu asteptarile", subliniaza analistii Tradeville.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#analiza Tradeville, #randament actiuni E On randament actiuni, #actiuni bursa , #Valoare actiuni