Declaratiile de venit se pot depune pana in 16 mai

Duminica, 01 Mai 2011, ora 16:54
1592 citiri
Declaratiile de venit se pot depune pana in 16 mai

Persoanele fizice vor putea depune declaratiile de venit aferente anului 2010 pana in 16 mai, termenul limita fiind prelungit deoarece 15 mai, termenul obisnuit pentru depunerea formularelor, este o zi nelucratoare, conform NewsIn.

Persoanele fizice care nu depun declaratiile de venit pana la termenul limita, de 16 mai, risca amenzi cuprinse intre 10 si 100 lei.

 

Astfel, contribuabilii persoane fizice vor trebui sa completeze formularul 200, daca au obtinut in 2010 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni). 

Formularul 200 poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) - Declaratie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro/Asistenta contribuabili, cu explicatii privind completarea sau poate fi obtinut direct de la sediul administratiilor financiare.

Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online, pe site-ul www.anaf.ro.

Potrivit reprezentantilor ANAF, pentru depunerea online a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizator ai serviciului "Depunere declaratii online", prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii de venit, #persoane fizice , #Valoare actiuni