Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania Iberia a primit o oferta de preluare din partea grupului Texas Pacific Group

Compania Iberia a primit o oferta de preluare din partea grupului Texas Pacific Group

Grupul spaniol de aviatie Iberia a anuntat vineri ca a primit o oferta de preluare de 3,4 miliarde euro (4,5 miliarde dolari) din partea fondului privat de investitii din Statele Unite ale Americii, Texas Pacific Group, relateaza Reuters.

Aceasta oferta in numerar, ce se ridica la 3,6 euro pe actiune, este sub pretul atins de actiunile Iberia la inchiderea sedintei bursiere de joi, cand au urcat pana la patru euro pe actiune.

In ultimele zile, valoarea actiunilor grupului spaniol a crescut pe fondul speculatiilor privind o eventuala achizitie de un grup strain.

La inceputul acestei saptamani, surse familiare cu aceste negocieri au declarat pentru Reuters ca grupul american analizeaza posibilitatea achizitiei companiei spaniole de aviatie.

Iberia a precizat intr-un comunicat ca Texas Pacific Group a cerut sa analizeze situatia financiara a grupului spaniol iar consiliul de administratie se va intruni in urmatoarele zile pentru a analiza aceasta oferta. "Aceasta oferta nu presupune preluarea in intregime a capitalului Iberia si nici o obligatie legala pentru TPG", a subliniat Iberia.

Grupul spaniol a angajat bancile de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley sa consilieze eventuala vanzare, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu aceasta situatie.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 917 ori