Ce actiuni sa eviti la Bursele externe in 2012

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 20:30
3566 citiri
Ce actiuni sa eviti la Bursele externe in 2012

JP Morgan, aflata pe prima pozitie in topul celor mai mari 2.000 de companii din lume listate la bursa, ofera investitorilor cateva sfaturi legate de actiunile care ar trebui ocolite anul viitor.

JP Morgan Chase si-a pastrat pozitia de lider in topul celor mai mari jucatori de pe piata de intermediere a emisiunilor de actiuni, scrie Business Insider, care prezinta topul celor patru actiuni de care investitorii ar trebuie sa se fereasca in 2012.

Printre actiunile nerecomandate de JP Morgan pentru anul viitor se numara cele ale companiilor: First Solar, Citrix Systems, Red Hat si Franklin Resources.

Actiunile First Solar (FSLR) vor avea o scadere de pana la 13%, potrivit JP Morgan. Analistul Christopher Blansett considera ca actiunile raman sub presiune, dupa ce conditiile de stabilire a preturilor in domeniul energiilor solare devin mai dificile.

Actiunile Citrix Systems vor inregistra un declin chiar si mai mare, de pana la 28%, estimeaza analistii JP Morgan. John DiFucci, un specialist din cadrul institutiei, sustine ca "sansele ca Desktop Virtualization sa aiba succes pe scara larga, in corporatii, sunt mici. El are, mai degraba, un impact de canibalizare decat de inovare, motiv pentru care este putin probabil sa fie acceptat."

Actiunile Red Hat ar putea inregistra o scadere de pana la 37%, potrivit estimarilor specialistilor din cadrul JP Morgan. In opinia lui DiFucci, compania a fost gresit inteleasa de investitori.

Actiunile Franklin Resources au avansat, dar analistul Ken Worthington se asteapta ca acestea sa inregistreze pierderi, din cauza tranzactiilor financiare slabe si din pricina lipsei apetitului pentru risc al investitorilor.

#actinu bursa 2012, #investitie bursa 2012, #investie bursa, #actiuni evitat bursa 2012 , #Valoare actiuni