Bursa londoneza LSE anunta cresterea cu 53% a castigurilor in al treilea trimestru

Marti, 09 Ianuarie 2007, ora 11:30
836 citiri

Bursa londoneza London Stock Exchange Plc a anuntat marti o crestere cu 53% a castigurilor obtinute in al treilea trimestru, pe fondul negocierilor inversunate cu Nasdaq Stock Market Inc, care a facut o oferta de preluare a grupului londonez de 2,7 miliarde lire sterline, informeaza Reuters.

Principala bursa europeana, London Stock Exchange Plc, a anuntat ca nivelul castigurilor in ultimele trei luni ale anului a fost de 15 pence pe actiune, impulsionat de o marire a tranzactiilor si a ofertelor publice initiale.

"Suntem increzatori intr-un rezultat financiar foarte bun pentru anul in curs", a anuntat LSE intr-un comunicat bursier. "Acesta performata excelenta vine in sprijinul deciziei consiliului de administratie de a respinge oferta de preluare facuta de Nasdaq, oferta care subevalueaza pozitia strategica importanta a LSE", a continuat comunicatul.

Nasdaq detine deja 28,75% din LSE si a anuntat o oferta ostila de preluare, in valoare de 1.243 pence pe actiune, pentru restul de 81,25%.

Bursa americana Nasdaq anuntase in cursul zilei de luni ca rezultatele financiare bune ale LSE nu vor afecta decizia privind suma pe care este dispusa sa o plateasca pentru LSE, bursa londoneza aflandu-se sub presiunea pietei care cere reducerea tarifelor percepute precum si a concurentei venite din partea unui grup de banci de investitii care au cazut de acord in cursul anului trecut privind crearea unei platforme de tranzactionare rivale.

Valoarea actiunilor LSE s-a majorat de mai mult de trei ori in cursul ultimilor doi ani, perioada in care a atras si a respins o serie de grupuri interesate de preluarea bursei londoneze. Bursele din lume se afla sub presiunea tendintelor de consolidare, pe fondul cerintelor clientilor, care sunt interesati de servicii globale si de tarife mai scazute.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)