Actiunile europene, la maximul ultimei luni

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 20:23
1105 citiri
Actiunile europene, la maximul ultimei luni

Actiunile europene au inregistrat luni o crestere de 3,5%, cea mai mare din ultima luna, sustinute de titlurile bancare si ale asiguratorilor, datorita sperantelor ca liderii din zona euro vor anunta noi masuri pentru rezolvarea crizei datoriilor, inaintea unui summit de saptamana viitoare.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 3,5%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic consemnat dupa 27 octombrie. In acest an, indicele a coborat cu 5,6%.

Indicele STOXX 600 Banking Index a crescut cu 5,6%, dar de la inceputul anului a pierdut 36,5%. Titlurile BNP Paribas au avansat cu 10,3%.

Germania si Franta au intensificat luni campania pentru masurile de respingere a bugetelor nationale din zona euro care nu respecta regulile UE.

Ministrii de Finante din zona euro se reunesc marti pentru a aproba detaliile referitoare la extinderea Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (FESF).

Unii analisti au avertizat ca volumul tranzactiilor a fost scazut, iar cumparatorii au fost atrasi de preturile mici din piata.

Pe alte piete, indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 2,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 4,6% si CAC 40 al bursei din Paris cu 5,46%.

La Madrid, indicele Ibex-35 a crescut cu 4,59%, iar indicele FTSE Mib al bursei din Milano cu 4,6%.

#crestere actiuni europene, #indici burse europene , #Valoare actiuni