Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tokyo Stock Exchange si Bursa din Londra vor anunta, vineri, o alianta

Tokyo Stock Exchange si Bursa din Londra vor anunta, vineri, o alianta

Bursele Tokyo Stock Exchange si London Stock Exchange vor anunta vineri o alianta, a relatat cotidianul nipon de afaceri Nikkei in editia sa de joi, informeaza Reuters.

Cele doua burse s-au aflat in discutii in ceea ce priveste o colaborare, care va presupune dezvoltarea in comun a unor produse financiare si tehnologii informationale de partajare a informatiilor. Deocamdata aceasta alianta nu presupune o fuziune de capital.

Purtatatorul de cuvant al bursei din Tokio, Toru Onoda, a declarat ca deocamdata nu a fost decisa data la care va fi facut acest anunt. Cu putin timp in urma acesta precizase ca aceast anunt va avea loc cel mai devreme in cursul acestei luni.

Bursele internationale au preferat in ultima perioada aliantele si fuziunile pentru a imparti cheltuielile legate de investitiile in sistemele de noua generatie, precum si pentru a tine pasul cu mediul concurential si raspandirii pe plan global a informatiilor si a tranzactiilor.

Bursa de la Londra, care in ultimii ani a respins patru tentative de preluare in ultimii doi ani, poate cauta acum noi potentiali parteneri, dupa esecul ofertei de preluare ostila in valoare de 2,7 miliarde lire sterline (5,3 miliarde dolari) facuta de Nasdaq Stock Market Inc.

Bursa de la Tokio, care este cea mai mare bursa din Asia si grupul NYSE Group Inc, care este operatorul New York Stock Exchange, au anuntat in cursul lunii trecute ca vor forma o alianta strategica, menita a dezvolta si studia oportunitatile legate de tehnologie si sistemele de tranzactionare. precum si de produsele de investitii si administrare.

Bursele din lume se afla sub presiunea tendintelor de consolidare, pe fondul cerintelor clientilor, care sunt interesati de servicii globale si de tarife mai scazute.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 760 ori