SSIF Vanguard: Bursa de Valori Bucuresti - Ora 12 - 13 Februarie 2006

Luni, 13 Februarie 2006, ora 12:32
993 citiri

Buletin bursier informativLichiditatea pietei este mult scazuta. Daca prima sedinta de tranzactionare a saptamanii trecute a fost marcata de o valoare a tranzactiilor de peste 5 milioane euro la ora 12, astazi valoarea tranzactiilor cumuleaza doar in jur de 3.5 milioane de euro pana la aceasta ora.

Cotatiile societatilor de investitii financiare au fost marcate de un mic impuls de apreciere in debutul sedintei, preturile acestora tinzand insa sa se corecteze spre pranz. Interesul investitorilor vizeaza in cea mai mare parte SIF2, urmata de SIF3 cu o valoare tranazctionata apropiata. SIF4 si SIF1 succed cu valori apropiate ale tranzactiilor pana la aceasta ora. Lichiditatea medie a SIF-urilor la aceasta ora se afla la mai putin de o treime din nivelul inregistrat vineri la pranz. SIF5 este suspendata de la tranzactionare datorita convocarii AGA in vederea distribuirii profitului si a aprobarii rezultatelor financiare preliminare.

Actiunile companiilor petroliere stagneaza, preturile acestora fiind aceleasi cu cele din inchiderea sedintei de vineri.

Sectorul bancar inregistreaza de asemenea variatie nula, desi pe actiunea TLV se observa un interes crescut, volumul de actiuni cumulat de ordinele in bid depasindu-l de 4.5 ori pe cel cumulat de ordinele in ask. E posibil ca pana la finalul sedintei pretul TLV sa inregistreze apreciere.

BIO atinge astazi inca un maxim istoric la nivelul de 0.71 RON/actiune. ATB este in usoara corectie pana la 1.47 RON/actiune.

SSIF Vanguard

Pagina Web: www.vanguard.ro

Bulevardul Unirii nr. 19, bl. 4B, parter, sector 5, Bucuresti

Telefon: (4021) 336.93.25, (4021) 336.93.26