Sindicatul Ardaf contesta contractul colectiv de munca

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 09:38
1465 citiri
Sindicatul Ardaf contesta contractul colectiv de munca

Sindicatul Ardaf, afiliat la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, contesta comunicatul transmis in aceasta dimineata de conducerea societatii, potrivit caruia sindicatul salariatilor si conducerea Ardaf au semnat contractul colectiv de munca pentru 2009-2010, relateaza NewsIn.

Sindicatul Ardaf, afiliat la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, din cadrul Confederatiei Sindicale "Cartel Alfa" precizeaza ca la negociere au participat organizatiile sindicale Sindicatul Ardaf si Sindicatul Salariatilor Ardaf.

"Contractul Colectiv de Munca a fost semnat ilegal numai de reprezentantul Sindicatului Salariatilor Ardaf in conditiile in care Sindicatul Ardaf a participat la toate termenele de negociere, peste 80% din imbunatatirile aduse acestuia ne apartin, in timp ce reprezentantii Sindicatului Salariatilor Ardaf s-au retras oficial de la negocieri", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Sindicatului Ardaf, Georgel Soare.

Sindicatul Ardaf a adaugat ca isi rezerva dreptul sa sesizeze toate organele abilitate cu privire la abuzurile si ilegalitatile facute de actuala conducerere a Societatii de Asigurare-Reasigurare Ardaf SA In aceasta dimineata, conducerea Ardaf a anuntat ca sindicatul salariatilor si conducerea Ardaf au semnat contractul colectiv de munca pentru 2009-2010.

Asiguratorul Ardaf a afisat o pierdere de aproape 36 milioane lei (8,38 milioane euro) in primul trimestru din acest an, comparativ cu un profit net de 434.380 lei in acelasi interval din 2008, pe afaceri in scadere cu 39%.

Ardaf are un capital social de 109 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Compania este controlata indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV.

Valoarea de piata a companiei este de 117,7 milioane lei (28 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,108 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de miercuri.

Titlurile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF. 

#ardaf, #colectiv, #contract, #sindicalisti, #sindicat , #Tranzactionare