Sibex si-a majorat capitalul social la 34 mil de lei

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 14:36
1801 citiri
Sibex si-a majorat capitalul social la 34 mil de lei

Actionarii Sibex au decis in cadrul adunarilor generale ordinara si extraordinara de joi majorarea capitalul social cu 11,3 milioane lei, precum si alegerea lui Anton Ionescu, presedintele SSIF Broker Cluj, in functia de administrator, in locul lui Sorin Malutan, potrivit NewsIn.

Majorarea capitalului social a Sibex pana la 33,9 milioane lei este necesara atingerii plafonului de 5 milioane de euro in primii doi ani de la constituire a Depozitarului Sibex. 

Dupa revocarea lui Sorin Malutan din functia de administrator a urmat alegerea prin vot secret, pentru perioada de mandat ramasa, a unui nou membru in consiliul de administratie, acesta fiind Anton Ionescu, presedintele SSIF Broker Cluj.

Joi 22 iulie 2010 la Sibiu au avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SC Bursa Monetar Financiara si de Marfuri SA Sibiu (Sibex sau BMFMS), respectiv Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor.

Au fost convocati actionarii inscrisi in Registrul Actionarilor Sibex la data de 05.07.2010, considerata data de referinta a acestor adunari.

Majorarea capitalului social al Sibex cu suma de 11.301.360 lei (de la 22.602.720 lei la 33.904.080 lei) a avut loc prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu/ actiune.

Fiecare actionar inregistrat in Registrul Actionarilor la data de inregistrare stabilita de AGEA ca fiind 09.08.2010, va beneficia de un drept de preferinta, pentru fiecare actiune detinuta la data de inregistrare.

Drepturile de preferinta vor putea fi tranzactionate pe piata reglementata la vedere administrata de Sibex.

Tranzactionarea dreptului de preferinta se va face pe durata a 30 zile calendaristice de la data inregistrarii acestora in sistemul Depozitarului Sibex.

Ulterior incheierii acestei perioade va urma termenul de o luna de zile pentru exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor, subscrierea si varsarea capitalului subscris.

Fiecare 2 (doua) drepturi de preferinta detinute la expirarea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta, vor da posibilitatea titularului acestora de a subscrie 1 (una) actiune noua, la valoarea nominala de 1 leu/actiune.

In cazul in care la sfarsitul perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta un actionar/investitor va detine un numar impar de actiuni, pentru alocarea a doua drepturi de preferinta la o actiune, se va reduce numarul de drepturi de preferinta prin anularea actiunii detinute suplimentar ce nu poate fi alocata.

Actiunile subscrise in baza dreptului de preferinta (alocat si/sau achizitionat) vor fi platite integral pana la expirarea termenului de subscriere.

Dupa expirarea perioadei de subscriere, actiunile ramase nesubscrise, precum si cele subscrise dar neplatite vor fi anulate.

In cadrul AGOA s-au aprobat si modificarea Regulamentului nr. 6 privind organizarea, functionarea si tranzactionarea pe piata reglementata la vedere administrata de Sibex, modificarea Regulamentului nr.7 privind organizarea, functionarea si tranzactionarea in cadrul sistemului alternativ de tranzactionare, precum si aprobarea unor tarife si comisioane percepute de catre bursa sibiana pentru tranzactionarea unor instrumente financiare derivate.

#sibex, #capital, #social, #milioane , #Tranzactionare