Sibex prelungeste orarul de tranzactionare a derivatelor pe indicele Dow Jones in lei

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 13:16
1408 citiri
Sibex prelungeste orarul de tranzactionare a derivatelor pe indicele Dow Jones in lei

Bursa de la Sibiu va prelungi de luni, 15 martie, cu aproape doua ore, programul de tranzactionare a contractelor futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average denominate in lei, astfel incat investitorii sa aiba mai mult timp sa reactioneze la evolutia bursei din SUA.

Orarul de tranzactionare va fi extins cu o ora si 45 de minute, operatiunile urmand sa se realizeze intre orele 9:45 si 19:00, potrivit unui anunt al bursei publicat pe site-ul propriu, preluat de Mediafax.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat la finele lunii februarie modificarea programului de tranzactionare pentru aceste derivate, iar Sibex a stabilit data de la care aceasta extindere va intra in vigoare dupa consultari cu brokerii.

In prezent, investitorii pot tranzactiona la Sibex in intervalul orar 9:45 - 17:15.

Programul va ramane neschimbat pentru restul derivatelor transferate la bursa de la Sibiu, cu exceptia contractelor futures denominate in dolari cu activ suport pe indicele Dow Jones, cu care se pot realiza operatiuni intre 9:45 si 17:00.

Derivatele denominate in lei pe indicele american, unul dintre cei mai importanti din SUA, au fost lansate la bursa de la Sibiu la 22 ianuarie, odata cu listarea Sibex pe propria piata la vedere.

Contractele futures pe indicele Dow Jones au scadenta trimestriala, maturitatea urcand pana la un an.

Un contract cuprinde valoarea indicelui inmultita cu 1 leu sau 1 dolar, in functie de moneda in care sunt denominate derivatele respective.

Derivatele in lei pe acest indice se plaseaza pe locul doi in topul lichiditatii la Sibex, fiind devansate de contractele futures cu activ suport pe actiunile SIF Oltenia.

#derivate, #dow, #indice, #jones, #orar, #sibex, #tranzactionare , #Tranzactionare