Pretul petrolului stagneaza in jurul valorii de 40 dolari/baril

Joi, 05 Februarie 2009, ora 10:41
1109 citiri
Pretul petrolului stagneaza in jurul valorii de 40 dolari/baril

Pretul petrolului a stagnat astazi la aproximativ 40 dolari/baril, dupa ce scazuse in timpul sedintei anterioare, in contextul in care datele din Statele Unite au aratat o crestere a rezervelor de titei, din cauza incetinirii cresterii economice, relateaza Reuters.

Rezervele de petrol ale celui mai mare consumator mondial de energie au crescut cu 7,2 milioane barili saptamana trecuta, la cel mai mare nivel din ultimele 18 luni, potrivit datelor administratiei americane pentru informatii energetice (AIE).
Titeiul tranzactionat pe piata americana s-a scumpit cu 3 centi, la 40,35 dolari/baril, dupa ce se scumpise anterior cu 20 centi.

Pretul titeiului Brent, tranzactionat pe piata din Londra, a urcat cu 25 centi. la 44,40 dolari/baril. Criza financiara globala a dus la instaurarea recesiunii in toate statele cu economii puternic industrializate, la incetinirea cresterii economice in alte state si la pierderi masive ale locurilor de munca.
Acest lucru a afectat cererea de petrol, ducand la o crestere a stocurilor, dupa ce pretul titeiului a scazut cu peste 100 dolari/baril, de la cel mai mare nivel inregistrat la mijlocul lunii iulie 2008, de aproape 150 dolari/baril.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, # recesiune, # rezerve , #Tranzactionare