Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul aurului se apreciaza

Pretul aurului se apreciaza
Indicele american de actiuni Dow Jones Industrial Average s-a depreciat ieri cu 85.84 puncte, pana la 14078.69. Indicele scazuse sensibil mai mult in cursul zilei, dar cumparatorii au reusit sa preia initiativa spre sfarsitul sedintei de tranzactionare.

Bursele de actiuni din Asia au continuat sa afiseze cresteri. Astazi, indicii principali ai burselor din China, Hong Kong, Coreea de Sud, Noua Zeelanda si Indonezia au stabilit noi niveluri maxime.

Banca Japoniei a decis azi dimineata pastrarea ratei cheie a dobanzii la 0.50% (cea mai mica din cadrul G7) - cu 8 voturi pentru si 1 impotriva. Este pentru a 4-a luna consecutiva in care votul de politica monetara este splitat. Atsushi Mizuno a votat pentru cresterea dobanzii cheie, la fel cum se intamplase si in precedentele trei ocazii.

Banca centrala a Coreei de Sud a decis nemodificarea dobanzii cheie, care astfel ramane la 5%.

Dolarul american ramane sub presiunea vanzarii in cele mai multe dintre pietele sale principale. Yenul japonez - valuta care finanteaza in mod traditional operatiuni 'carry trade' - a continuat sa fie vandut.

Notam ieri, 'In ciuda deprecierii recente, pe termen scurt cred in continuare ca pretul aurului ramane bine sustinut de cumparatori'.
Imi mentin astazi aceeasi opinie.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1002 ori