Petrolul s-a scumpit la peste 51 dolari/baril

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 14:09
1376 citiri
Petrolul s-a scumpit la peste 51 dolari/baril

Pretul petrolului a urcat la peste 51 dolari/baril joi, dupa urcari spectaculoare ale pietelor de capital, ajutate de sperantele unei reveniri a cresterii economice, relateaza Reuters. 

Actiunile companiilor listate la bursele asiatice s-au propiat de cel mai mare nivel al ultimelor sase luni, dupa aprecieri ale titlurilor companiilor americane, in timp ce pietele de capital din Europa sunt dominate de optimism, inaintea intrunirii bancii centrale a Marii Britanii, Bank of England, pentru sedinta de politica monetara.

Titeiul
trantactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in mai, s-a scumpit cu 1,84 dolari, la 51,22 dolari/baril, dupa ce se scumpise cu peste 2 dolari, in timpul aceleiasi sedinte. In acelasi timp, titeiul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a scumpit cu 1,59 dolari, la 53,18 dolari/baril.

Petrolul a urmarit deseori, anul acesta, evolutia pietelor de capital, in contextul in care investitorii sunt in cautare de semne ale unei reveniri economice pentru cresterea cererii de energie.

Datele saptamanale ale administratiei pentru informatii energetice din Statele Unite, publicate miercuri, au aratat o crestere sub asteptari a rezervelor de petrol.

Agentia arata ca stocurile de petrol au urcat cu 1,7 milioane de barili, la 361,1 milioane barili, in saptamana incheiata pe 3 aprilie. Analistii estimasera o crestere cu 1,9 milioan de barili.

#petrol, #SUA, #titei, #energie , #Tranzactionare