Petrolul s-a ieftinit sub 50 dolari/baril

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 10:14
1169 citiri
Petrolul s-a ieftinit sub 50 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut marti sub 50 dolari/baril, dupa ce scazuse cu 4.2% in sedinta nocturna, in contextul in care Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a coborat perspectiva asupra cererii, din cauza asteptarilor privind cresterea stocurilor americane de petrol, scrie Reuters.

Administratia pentru informatii energetice a Statelor Unite va publica in cursul zilei estimarile pe termen scurt, oferind o prognoza asupra cererii globale si de pe piata americana in 2009, iar Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va publica miercuri estimarile lunare asupra pietei.

Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in mai, s-a ieftinit cu 60 de centi, la 49,45 dolari/baril, dupa ce scazuse cu 2,19 dolari, la 50,05 dolari/baril, in timpul sedintei nocturne. Petrolul Brent s-a ieftinit, la randul sau, cu 8 centi, la 52,06 dolari/baril.

AIE a anuntat vineri ca cererea mondiala de petrol va scadea cu 2,4 milioane de barili pe zi anul acesta, la 83,4 milioane barili/zi, fata de nivelul atins in 2008, in contextul in care rata consumului a atins un nivel nemaiatins de la inceputul anilor '80.

Estimarile preliminare ale administratiei americane pentru informatii energetice arata o crestere cu 2,2 milioane de barili a rezervelor de petrol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, #barili, #titei, #brokeri , #Tranzactionare