Petrolul s-a ieftinit pana aproape de 41 dolari/baril, in asteptarea datelor macroeconomice din SUA

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 15:18
1139 citiri
Petrolul s-a ieftinit pana aproape de 41 dolari/baril, in asteptarea datelor macroeconomice din SUA

Pretul petrolului a scazut vineri pana aproape de 41 dolari/baril, in contextul in care investitorii sunt cuprinsi de pesimism, din cauza deteriorarii continue a mediului economic. De asemenea, datele departamentului american al muncii, ce urmeaza sa fie relevate vineri, ar urma sa arate ca peste 500.000 de americani si-au pierdut locul de munca in decembrie, potrivit unor sondaje Reuters, marcand cea mai mare reducere lunara a personalului din ultimii 34 ani.


Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in februarie, s-a ieftinit cu 65 centi, la 41,05 dolari/baril, dupa ce se scumpise cu un dolar, la 42,70 dolari/baril.


Petrolul tranzactionat pe piata londoneza s-a ieftinit cu 43 centi, la 44,24 dolari/baril. Titeiul se ieftinise joi cu 2,2%, la 41,70 dolari/baril, dupa o scadere a pretului acestuia cu 12% miercuri, marcand cea mai abrupta diminuare procentuala intr-o zi din ultimii sapte ani.


Rapoartele Departamentului Muncii, publicate joi, au aratat ca numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta pana la cel mai mic nivel de la jumatatea lunii octombrie, insa numarul celor care primesc ajutoare a crescut la un nivel maxim al ultimilor 26 de ani.