Petrolul s-a ieftinit la 70,83 dolari pe baril pe piata newyorkeza

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 11:47
1363 citiri
Petrolul s-a ieftinit la 70,83 dolari pe baril pe piata newyorkeza

Pretul petrolului a scazut, pentru a sasea sedinta consecutiva pe piata newyorkeza, cu 1,79 dolari fata de ziua anterioara, pana la 70,83 dolari pe baril, pe fondul aprecierii dolarului si al cresterii stocurilor de produse petroliere, potrivit cotidianului Les Echos, citat de NewsIn.

De asemenea, petrolul Brent din Marea Nordului era tranzactionat cu 72,57 dolari, in scadere cu 2,62 dolari fata de sedinta anterioara.

Acest declin spectaculos al pretului petrolului are la baza aprecierea dolarului, care a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimele cinci saptamani fata de euro, precum si al incertitudinilor privind cererea.

Potrivit departamentului american pentru energie, stocurile de au crescut cu 1,6 milioane barili in saptamana incheiata pe 4 decembrie, iar rezervele de combustibili au sporit cu 2,2 milioane barili.

In acelasi interval, cererea a ramas scazuta in SUA.

In ultimele patru saptamanii, americanii au consumat in medie 18,5 milioane barili de produse petroliere pe zi, cu 3% mai putin decat in aceeasi perioada din 2008.

Prognozele imbunatatite ale Agentiei Internationale a Energiei pentru 2009 si 2010 nu au avut efect asupra pietei.

Agentia se asteapta la un declin de 1,7% al consumului mondial de produse petroliere intr-un an, la 84,8 milioane barili pe zi, fata de o contractie de 1,9% in estimarea anterioara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, # dolari, # baril, # piata, # newyorkeza , #Tranzactionare